Dag 17
Prima nachtrust, maar het ontwaken was iets minder. Alles was nat vanmorgen. Nou had het gisteravond wel geregend en geonweerd, maar daarvan wordt de binnenkant van de buitentent niet nat. Conclusie: condens en veel. Dus alles droogvegen met 'n doek.
Na het ontbijt ben ik op pad gegaan naar het Gardameer. Daar was ik iets eerder dan gedacht en tjonge wat is dat mooi. Én groot! De grootste meren die Nederland kent zijn inpolderingen en als je die niet mee telt dan blijft er maar 35km2 over. Het Gardameer is maar liefst 370 km2 groot, 10x zoveel! En aan de route langs het meer zie ik de tropen. Vijgenbomen, olijfbomen, de typische lange, dunne Italiaanse cypressen en palmen. Een andere wereld. Er ligt voor de fietsers over een lengte van, ik schat, 40K een fietspad, waarvan 30K in gebruik en nog 10K bijna klaar. Toch heb ik de 50K langs het meer hoofdzakelijk op de weg gefietst. Het pad langs het meer wordt ook gebruikt door wandelaars en al gaat veel op-en-neer en als je dat als fietser volgt heb je zeker 5 uur nodig waar ik nu maar de helft gebruik. Niet dat ik haast heb, maar ik ben wel onderweg. Halverwege kom ik door het centrum van Malcesine, een heel mooie plaats. Na Bardolino moet ik terug naar de zogeheten hoofdroute en dat is wel even zoeken. Het is wel te vinden, maar het kost even wat extra tijd. En dan gaat het naar Verona, de plaats waar ik op een camping ben. Jeetje wat is dat een mooie stad! Maar eens 'n keer heen gaan als ik echt kan blijven hangen. Ik heb wel 'n uur gedaan om door het centrum te komen. Niet omdat het zo druk was, maar gewoon om rond te kijken.
Als ik uiteindelijk naar de camping wil moet ik even zoeken. En wacht..., ik zie op Google dat er een andere camping op loop afstand van de stad ligt. Hoewel ik bijna bij mijn beoogde camping was, draai ik nog even om. Het zijn maar 4K terug. Daar aangekomen blijkt de "camping" alleen voor kampeerwagens te zijn. Dus die 4K maar weer terug en alsnog naar waar ik nu ben. En dan moet ik nog boodschappen doen voor het ontbijt. da's nog een 4K heen-en-weer. Al met al weer wat extra kilometers vandaag. Op de camping tref ik Karel en Alice. Een Nederlands stel dat ik 2 dagen geleden onderweg ook ben tegen gekomen. Zij hebben 2 maanden vakantie genomen om deze trip te kunnen maken.
Voor het eten moet ik van de camping. Het is niet eenvoudig iets te vinden, als de camping net aan de rand van de stad ligt. De meeste restaurants zijn pas om 20.00 uur open en dus beland ik (zeer tegen mijn principes) bij een Latijns-Amerikaans restaurant dat wél open is. Prima gegeten, maar eigenlijk wil ik in Italië ook Italiaans eten. Wel mijn eerste glas Italiaanse wijn gedronken.
Ik heb nog 3 "reserve" dagen waarvan ik vanavond eens ga kijken of ik daarvoor iets in de etappes kan of moet veranderen. Het is nog steed goed te doen, maar misschien met ik maar eens ergens iets gaan schuiven. Wellicht weet ik morgen daarover meer.
101K, vertrek: 08.45 uur, aankomst: 16.00 uur.

En de foto’s bevestigen jouw verhaal.