Dag 29

2 juni 2026 - Rome, Italië

Ik heb niet best geslapen. Het zal een combinatie zijn. Ik vond gisteravond dat ik nog een "home-made" pasta moest eten, want die had ik nog niet gehad. Maar dat was wel pas om 22.00 uur en dat ben ik niet gewend. Vervolgens was het bloedheet op mijn kamer. In het badkamer gedeelte hangt een airco die warme lucht blaast en welke knop ik ook pobeer te gebruiken, geen enkele zet het k..ding uit! De mobiele airco in het slaapgedeelte, heeft grote moeite om er tegenin te werken. Dat lukt pas 'n beetje tegen 01.00 uur. Vanmorgen ben ik toch weer om 07.00 uur wakker, dus was het een kort nachtje.

Ik haal brood bij de Tigre die op 50m zit. Omdat het de dag van de Republiek is, gaat de supermarkt iets later open. Mijn onbijt heb ik om 09.00 uur al op en om 09.40 uur ben ik klaar voor vertrek. Met de fiets de trap áf, gaat iets makkelijker dan gisteren de smalle trap op. Anna had nog een berichtje getuurd dat ik maar beter op tijd kon vertrekken, omdat het verkeer naar Anagnina, de vertrekplaats van de Flixbus nogal hectisch zou zijn. Niets van dat alles. Op mijn dooie akkertje bereik ik die locatie 1,5 uur te vroeg. Wel mooi optijd om ook mijn bepakking nog zo in mijn fietstassen te laden, dat het allemaal goed plaatsbaar is.  Overigens vind ik dat het in het hele zuid-oostelijke deel van Rome waar ik doorheen fiets, stinkt naar iets wat behoorlijk bedorven is. Echte rot-lucht dus.

Anagnina is een groot busstation aan de zuid-oost zijde van Rome. Ook de metro stopt hier. Maar wat is het een gribus! De busperrons vallen wel mee, maar een gedeelte van de rest van het terrein is ingenomen voor een soort van Afrikaanse rommelmarkt. Vooral kleding, gebruiksvoorwerpen en voedsel worden er verhandeld. Van het meeste is de afkomst niet duidelijk, net zo min of dat het nieuw is, maar dat maakt de ratten die er tussendoor schuifelen niet uit!

De bus vertrekt iets te laat, maar dat is niets in vergelijking met de vertraging die hij oploopt door files en wegwerkzaamheden. Maar als ik toch 4 uur overstaptijd heb in Verona, kan ik die 1,5 uur wel missen. Jammer dat het onweert en pijpenstelen regent in Verona. Ik had me voorgenomen om er nog even te gaan eten in een restaurantje op 500m, maar ik kan geen spullen onbeheerd achterlaten en om mijn fiets weer in elkaar te zetten en alles erop te laden in de stromende regen gaat me toch iets te ver. Ik eet nog 'n Larco á la carte.

Vandaag dus geen foto's, nou ééntje dan.

De bus van Verona naar Dusseldorf vertekt ook op tijd; dat is dan weer mooi meegenomen. Zo ga ik de nacht in.

Tot morgen.

15K, vertrek:  09.40 uur, aankomst:  10.35 uur.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Ans van Gaal:
    3 juni 2026
    Wat een ellende, een airco die je wakker houdt in plaats van verkoeling biedt.
    Het einde van deze bijzondere reis lijkt veel op het begin; het loopt niet zo soepeltjes. Ik hoop dat de rest van de terugreis nog een lach op je gezicht tovert 🪄