Dag 24
20 november 2024 - Siem Reap, Cambodja
Langzaam komt het besef dat dit onze laatste échte vakantiedag is.
Goed beschouwd is dit een beetje een K... dag. We wisten van tevoren dat dit een taaie dag zou worden. Je kunt er eigenlijk niets meer mee. We zijn dus wat later gaan ontbijten, maar heel veel langer dan normaal liggen we niet in bed. Daarna is er relatief weinig tijd tussen het moment van het ontbijt en het tijdstip dat we de kamer moeten verlaten, dus hangen we maar wat rond in onze hotelkamer. Meegenomen boek uitlezen zodat het kan worden weggegooid (geeft weer ruimte in de koffer), bagage sorteren op wel/niet koffer/rugzak, laatste kopje koffie/thee drinken, koffers naar de lobby brengen en uitchecken. Dan is het pas 12.00 uur en we worden pas om 16.30 uur opgehaald voor het vliegveld, dus wandelen we nog even door de stad en kopen een broodje voor onderweg. We vertrekken vanaf het splinter nieuwe vliegveld van Siem Reap en het is vandaag heel rustig. Er is slechts even paniek als één van de meereizende koppels hun vliegticket voor de vlucht Siem Reap >> Bangkok niet bij denkt te hebben. Gelukkig herinner ik me dat het onder "Itinerary" is opgeslagen in een van de laatste mails van het reisbureau. Met behulp van wifi wordt het probleempje snel opgelost. Alleen inchecken (15 min) en de douane kosten heel veel tijd en dan vooral de douaneformaliteiten voor mij! Die "muts" die daar zit krijgt mijn paspoort gegevens maar niet gevonden in hun systeem. Duidelijk voor mij, want ik hoor haar steeds mompelen "NPFBO...." en na wel 4 keer alle systemen inclusief de check op vingerafdrukken (die ze niet afgenomen hebben toen we het land binnen kwamen) bedenkt ze wat ik allang weet en op het punt sta om tegen haar te zeggen; er zit geen "O" in een Nederlandse paspoortcode!!! Nu nog 3 uur doodslaan voor het vliegtuig vertrekt (het vertrek is ca 1,5 uur vertraagd) en dan zijn we echt onderweg. Kort voor het vertrek nemen we afscheid van onze gids die vanaf hier naar huis in Saigon vliegt. We kwamen vanmorgen ook tot de ontdekking dat het misschien maar goed is dat we terug gaan. Zo langzamerhand begint alles wat in de koffer zit te stinken. Met het warme weer van de laatste 10 dagen was kleding zelden écht droog, was er geen gelegenheid meer geweest om kleding nog goed te laten wassen en was er niets meer "schoon". Nu we zelf ook al weer meer dan 10 uur geen ander water dan drinkwater hebben gezien en alles met deze warmte aan ons lijf begint te plakken én in de wetenschap dat het er toch op zit, kunnen en willen we wel weer terug naar huis.
"Time flies" is zeker van toepassing, maar als we terugkijken realiseren we ons dat we onmetelijk veel hebben mogen zien, beleven en meemaken. Kortom: we zijn een fantastische ervaring rijker! Maak gerust eens een afspraak voor de koffie, ’n etentje of ’n borreltje; als jullie willen, kunnen we best wat vertellen over ons avontuur.
De komende week kunnen er geen afspraken met de wasmachine worden gemaakt, want die zal al overuren moeten draaien. 😁
THNX. Bedankt voor jullie aandacht!

We hebben genoten van de verhalen én de foto's. Willen zeker nog meer horen. Goede reis terug. Hier is het inmiddels winter 😉
En voor wat betreft een etentje; dat staat gepland 🙌