Dag 4

8 mei 2026 - Mainz, Duitsland

Ik lees zojuist pas voor het eerst de vele reacties. Dank je wel daarvoor, Voor alle goede wensen en tips. Het is leuk dat jullie mijn schrijfselen leuk vinden om te lezen.

Het is vandaag heel de dag droog geweest. Zelfs niet 'n spatje. Rond de midag is de zon zelfs wat vaker door gekomen en liep de temperatuur wat op. Als koukleum heb ik nog steeds behoorlijk wat kleding aan en zelfs met het zonnetje vind ik het nog steeds niet echt warm. Het ontbijt heb ik samen met de Fransen genoten aan een tafel op het veldje. Brood van gisteren (smaakt vandaag nog prima) en zelf thee gezet, nog even bijpraten, inpakken en wegwezen. Ik kon vanaf de camping zo de route weer op; geen meter verlies. Dat was eergisteren wel anders. Vandaag stonden 80K gepland en die voeren weer helemaal langs de Rijn. Een vlakke etappe met enkel wat klimmetjes als er toevallig een weg over gestoken moet worden. Eigenlijk maken de laatste 30K van de route van vandaag een doorsteek door de bocht bij Mainz, maar waar ik dan uit zou komen is geen camping. Ik maak dus de omweg langs Mainz en beland op camping Maaraue. Weer een schitterende camping. Je kunt er alleen niet  meer op of af na 20.00 uur, maar allé dan blijf ik vandaag maar bij de tent. (alsof dat gisteren anders was😁!) Wat me opvalt aan de Duitse fietspaden is dat ze zowel links als rechts van de weg lopen, al naar gelang het lokaal uitkomt en altijd moet je ze delen met de voetgangers. En de meeste zijn in zo'n beroerde staat, dat wij Nederlanders het nóóit de naam fietspad zouden geven. De bewegwijzering van de fietsroutes is veel minder dan datgene wat wij gewend zijn en op- of afritten van fietspaden zijn altijd voorzien van een "opstapje" van minstens 7 cm. Wat mij betreft is Duitsland niet echt een fietser vriendelijk land. Ik heb vandaag ook nog wat tijd verdaan met het zoeken naar een oplossing voor mijn gebroken tentstok. Bij Bauhaus in Mainz heb ik wat gekocht waarvan ik hoopte dat het geschikt zou zijn, maar bij het opzetten van de tent bleek het niet te werken. De tent functioneert overigens nog steeds dus we gaan er gewoon mee verder.

De ondertiteling bij de foto's klopt, maar de locaties die er bij staan, kloppen niet allemaal.

Ik pak op het terras van de camping nog 'n pilsje en dan eet ik straks mijn kersenkwarkje nog even. Door wederom enkele omleidinkjes en de rit om Mainz, zijn de kilometers toch meer geworden dan bedacht, dus we gaan vanavond maar weer wat eerder "recupereren".

Fijne verjaardag Faya!

Tot morgen.

95K, vertrek:  09.30 uur, aankomst:  16.30 uur.

1. Ans van Gaal:
    8 mei 2026
    Een prima dag, denk ik. Gelukkig maar 😅
    Belabberde fietspaden; hopelijk rijd je de fietsvelgen niet aan gort 🤞🏻
    Je had wel bij de ouders van onze schoondochter E. kunnen logeren. Zij wonen in Mainz..
  2. Henk:
    9 mei 2026
    Pierre ik zie een rivier op de foto. Niet stiekem de boot nemen he?
  3. Jos v Uden:
    9 mei 2026
    Mainz is een mooie plaats,en ze hebben daar grote potten bier !!
  4. David lemmers:
    23 mei 2026
    Bedankt voor de felicitatie voor faya