Dag 9
31 oktober 2025 - Phrae, Thailand
06.30.uur op want ook vandaag moet er weer het nodige gereden worden. Al na 20 minuten zijn we in een van de 158 nationale parken; Phae Mueang Phi Forest Park. Het schijnt onder Unesco erfgoed te vallen, maar dat zegt natuurlijk allang niets meer. Die zijn er al meer dan 1100 dus bij ieder gehucht ligt wel iets. Neemt niet weg dat het mooi is te zien wat de invloed van de erosie op deze locatie is en is geweest. Vervolgens rijden we weer ca 20 minuten om deel te nemen aan een workshop batikken. Weer leuk om op herhaling te zijn. We kennen het nog uit Indonesië. Corry mag een eigen "lapje" maken ter grootte van een zakdoek. Daarna gaan we naar een soort museumpje wat klein is, maar waar wel veel "oude meuk" is verzameld. Spul wat wij allemaal nog kennen en eigenlijk ziet er verder geen lijn in. Ook hebben ze hier héél veel teakhouten voorwerpen. Vooral kasten, banken en andere meubels Mooi om te zien wat er allemaal van gemaakt is en knap tijdrovend om uit een boom van 1 meter in doorsnee een olifant te snijden. Na dit uitstapje rijden we nog 'n stukje en gaan dan weer vroeg lunchen bij een Vietnamees-Chinees restaurant. Bah.. 😁😁 De rit die dan volgt duurt dan nog 3,5 uur en da's best taai, maar.... Als je ergens wil komen en wat wil zien, moet je er wat voor over hebben. We gaan morgen zien of het loont, maar we hebben er goede hoop op. We doen nog maar een bus-quiz over Thailand in het algemeen. Ik vind dat ik wat meer had moeten weten, maar mag me met 25 goede antwoorden uit 41 een heel goede topper noemen. Verder kloppen we het even af. Vandaag ging er niets mis (tot nu toe). Om ongeveer 16.30 uur zijn we bij het verblijf waar we 2 nachten door gaan brengen, de Laluna Lodge in Chang Rai. Het bed is zo'n 2.10m breed dus we laten de telefoon aan. Zojuist nog even op verkenning en naar de Night Bazaar voor eten en vertier. De markt is gewoon, maar het eten weer bijzonder. We moesten hotpot eten van Corry en daar heb ik me met tegenzin bij neergelegd. Toen we bijna klaar waren met eten brak er plotseling een hoosbui los, maar zoals het de gelukkigen betaamt, zijn we zowat droog tussen 2 buien terug gewandeld. Ook nu hoost het weer. Benieuwd wat het morgen wordt.
Loes B:31 oktober 2025Een "saaie" dag zo zonder bijzondere gebeurtenissen.😉