Dag 4
26 oktober 2025 - Bangkok, Thailand
Iets vroeger op. We gaan vandaag immers fietsen door Bangkok. We zijn niet gecharmeerd van het type fiets, maar alla. Ook het eerste deel van de route is naar onze mening niet helemaal geschikt. We fietsten door de smalle straatjes waar een permanente markt is en die éne, hooguit 1,5 meter ruimte tussen de uitstallingen gedeeld moet worden met voetgangers in 2 richtingen. Eigenlijk niet te doen. Nadat we Chinatown uit zijn wordt het leuker. Rustiger en bredere weggetjes, die over bruggetjes en langs bredere wegen voeren naar de andere kant van de rivier waar we via smalle weggetjes door en langs het rivierenland (klongs) voeren. We stoppen enkele keren voor een onderweg gekochte lokale snack en een bezoekje aan een erg nieuwe en onbekende tempel. Ziet er weer bijzonder uit omdat de zittende boeddha 56 meter hoog is, maar verder is het de zoveelste simpele tempel. Vlakbij krijgen we een drankje aangeboden, hoewel er ook al voor voldoende water onderweg is gezorgd. We eindigen bij een zg. "longtail-boat", die ons door de klongs naar een restaurantje brengt, waar we een simpele maar weer heel smakelijke maaltijd krijgen. Daarna met de boot via een sluis en de Chao Phraya terug naar de startplek van de fietstocht. Op de weg met de bus terug naar het hotel krijgen we nog even een wel héél summiere uitleg over 2 dingen die gisteren niet gedaan zijn en het vernoemen niet waard zijn.
De middag is ter vrije beschikking en dus gaan we weer lopen. Eerst even naar de Old Siam Plaza om eens te kijken wat ze daar verkopen en uiteindelijk vinden we daar een food counter waar we wat besluiten te eten. Snappen doen we het niet. Het is allemaal écht goed en netjes geregeld en toch kost het eten (weer) niks. Heerlijke geroosterde eend en geroosterd varkensvlees, met rijst of nudels voor € 1,50 p.p. Daarna wandelen we door naar het Wat Pho (gisteren dicht) om even de "reclining" boeddha te begroeten. De Wat Pho is een prachtige tempel en was de laatste die ik toch echt even wilde bezoeken. Na afloop wandelen we terug naar het hotel, koop ik nog 'n biertje voor vanavond. We blijven binnen. De koffers moeten weer gepakt en omdat morgen de wake-up call al om 05.15 is (Corry moet er nog een half uur eerder uit anders is ze niet om áán te zien😁) willen we deze keer wat eerder gaan slapen.

Het is trouwens maar goed dat ik er niet bij was met mijn driewieler als ik dat zo lees van de super smalle straatjes daar. 😅. En van Corrie snap ik helemaal, al zal het aanzien wel meevallen, maar het is het idee natuurlijk. 🤔.