Dag 8

4 november 2024 - Hà Long, Vietnam

Vanwege de gebrekkige verbinding met wifi is het gisteren een hele stunt geweest om het verhaal en de foto's online te krijgen. Vergeef ons als het wat laat was.

Vanmorgen hadden we in Halong Bay diverse opties. 1) vroeg (06.00) opstaan voor de zonsopkomst, wat we niet hebben gedaan vanwege de bewolking. 2) om 06.30 deelnemen aan Tai Chi. Ook overgeslagen.😁 Wel daardoor het "klein ontbijt" gemist. 3) uitslapen en meegaan met een kajak/bamboe boottocht. Daar heb ik voor gekozen. Leuk op een lage boot onder een doorgang in de berg door naar een inham waar apen leven en na ca 45 minuten al weer terug. Corry heeft wat extra tijd voor zichzelf genomen. Na een heerlijke brunch vertrekken we terug naar de haven, om weer met de bus verder te gaan. Nu naar Ninh Binh. Ook nu klopt het reisprogramma voor geen meter, maar we treuren niet er is voldoende te doen. Na de koffiestop op weer een veel te drukke commerciële locatie, komen we in Ninh Binh. Leuk stadje ook wel toeristisch maar dan kleiner en heel prettig. We hebben de middag gebruikt voor de inkoop van 'n paar souveniers (let op kids!) een locaal drankje en de oriëntatie voor een restaurant vanavond. We zijn deze keer met de groep mee gegaan. Onze smaakvoorkeur ging uit naar "dè" en "vịt", dat zijn geit en eend. Locale lekkernijen die wij ook heel lekker vonden. Natuurlijk wordt een en ander vergezeld met het bekende "natje" want wat leeft heeft vocht nodig. We zijn vanmiddag in alweer het zoveelste geweldige hotel ingecheckt en de nachtrust zal ook hier wel weer voor elkaar komen.

1. Ans van Gaal:
    4 november 2024
    Voor mij een magneet voor op de koelkastdeur graag (souvenirwens 😜)
    Leuk verslag weer, jammer voor jullie dat het zo grijs was.
  2. Susan:
    4 november 2024
    Wat Jammer dat Halong Bay niet is zoals de plaatjes. Gelukkig is er altijd nog heerlijk eten en drinken! 😃